Det er forfærdeligt at gå med krykker, og helt umuligt at gøre noget med hænderne, men hvis man har brækket foden, anklen eller bare ikke kan støtte helt på foden, er der et alternativ.

Jeg brækkede min ankel d. 24. Juni 2014, og siden da har jeg lært meget mere om at have et ben man ikke kan, eller må, støtte på, end jeg nogensinde havde håbet på at lære.

Det seneste jeg har lært er at man ikke bare rejser sig og går på benet, lige efter gipsen bliver fjernet. Faktisk var mit ben så svagt efter 8 uger uden reel bevægelse, at jeg kun kunne støtte omkring 20kg på det, før smerten blev uudholdelig. Så, med en vægt på 75kg havde jeg valget, tab 55kg, eller få benet genoptrænet. De fleste har gipsen på i 6 uger, men det tog 2 uger fra mit ankelbrud, til jeg blev opereret, og det lagde så 2 uger til. Derfor er musklerne i min fod nok blevet svagere end normalt, det er i hvert fald fordi de er så svage at jeg kun kan lægge 20kg over på det ben. Det er smerten under og over og rundt om foden fra de stive ledbånd der trækker i de alt for svage muskler, der holder mig fra at lægge mere vægt. For lår og lægmusklerne kunne nok godt klare lidt mere.
Ud over at jeg starter min genoptræning på et noget lavere niveau end jeg regnede med, har de 8 uger uden at støtte på foden været bedre end jeg havde forestillet mig. Jeg var så heldig at Harison Ford brækkede sit ben en uge inden mig, og der blev taget et billede af ham med noget der lignede et træben. Det viste sig at være en knæ-krykke, lavet i USA, og helt ukendt i Danmark.

Med Iwalk knæ-krykken kunne jeg gå med noget i hænderne. Jeg kunne lave mad, vaske op, løfte mine børn, handle ind. Faktisk var det med normale krykker ikke muligt for mig selv at lave en kop te, og bære den hen til sofabordet. Indtil jeg fik min knæ-krykke blev jeg nød til at have en rygsæk på overalt, til hvad som helst. Men det går bare ikke til en frisklavet kop te.

Knæ-krykken har været så fantastisk, at jeg er begyndt at sælge dem.